woensdag 6 januari 2010

EiffelTowers zet belangrijke stap in Straatsburg

Onder toeziend oog van ruim 60 meegereisde fans wist EiffelTowers vanaf de eerste minuut de wedstrijd tegen Strassbourg IG te domineren.

Via een 15-28 naar 28-43 ruststand leek de ploeg werkelijk over de gastheren heen te walsen.

Met name Rogier Jansen leek zijn tanden in de wedstrijd te hebben gezet. 3 maanden geblesseerd, maar in Straatsburg goed voor 5 punten en 2 steals in 10 minuten.

Toch is de overwinning een teamprestatie. 3 spelers in de dubbele cijfers (Kees, Peter en Dean), en een absoluut rebound-geweld aan Bossche zijde (48 Bossche rebounds tegen 30 van Strassbourg), zouden de wedstrijd ''kinderspel'' hebben kunnen laten lijken.

Helaas zorgden 21 Bossche turnovers, en Strassbourg's nieuwkomer Anthony Roberson met evenveel punten ervoor dat het in de slotfase nog even spannend werd.

70-74 werd het in Strassbourg. Niet met 6 punten verschil gewonnen dus, maar zeker nog niets aan de hand. Dinsdag moet er alleen wél gewonnen worden om dan al zeker te zijn van de volgende ronde.

Deze uitslag was goed nieuws voor de meegereisde fans. Zij keerden na de wedstrijd terug naar Pub en supportershome The Dubliner om deze overwinning nog tot in de late uurtjes te vieren.

In Nederland zat voorzitter Erik Kurvers gisterenavond ongetwijfeld aan de telefoon of internet gekluisterd tot de eindstand binnenkwam. Ook de betrokkenheid van de fans is hem niet ontgaan en hij zegt daarover desgevraagd;
"Het is gewoon fantastisch om te zien hoeveel EiffelTowers-supporters de moeite nemen om helemaal naar Straatsburg af te reizen. Het is nu gewoon heel belangrijk om als een blok achter het team te gaan staan. Dat hebben we heel hard nodig."

En zo gaat het gebeuren, ook komende dinsdag omdat EiffelTowers dán al zich definitief kan plaatsen voor de tweede ronde. Als EiffelTowers dinsdag wint, zijn ze definitief geplaatst voor de tweede ronde.
Verliest EiffelTowers dinsdag, dan kunnen we nog naar de tweede ronde, maar hebben we het simpelweg niet zelf in de hand.

Zorg dus dat je er dinsdagavond bij bent. EiffelTowers - Apoel Nicosia begint 12 januari om 20:00 uur in de Maaspoort Sports & Events.

Be there!

Omdat er dinsdag eigenlijk geen reden is om thuis te blijven, doet EiffelTowers er een schepje bovenop. Voor 5 euro per persoon kun je deze topwedstrijd bekijken. Ga naar www.eiffeltowers.nl voor meer informatie en zorg dat je erbij bent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten