zondag 11 oktober 2009

Winst op Rotterdam

EiffelTowers heeft zaterdagavond met ruime cijfers van de Rotterdam Challengers gewonnen.

De eerste kwart lieten de Bosschenaren direct zien sterker te zijn dan de gastheren. Middels een 2-14 stand na slechts enkele minuten leek er voor de meegereisde Bossche fans geen verrassing aan te komen.

Voor het eerst in lange tijd was het Kees Akerboom die op ouderwetse manier het netje kon vinden van grote afstand. Met maar liefst 19 punten was Akerboom topscorer en sinds lange tijd weer topschutter in Bossche dienst.

Opvallend was het hoge schotpercentage van de mannen van Don Beck. Ruim 73% op de vrijeworplijn, 39% driepunters, en bijna 43% uit tweepunters brachten de Bosschenaren naar een dikke overwinning.

Ondanks de ruime overwinning, 44-74, was het voor de Bossche fans nogsteeds wennen. Weinig snelheid in het spel en weinig Jos Frederiks op de planken. Maar de tweede riante overwinning van het seizoen staat genoteerd en lijkt een mooi uitgangspunt voor de komende wedstrijden tegen Nijmegen en Groningen.

Topscorers tegen Rotterdam waren Kees Akerboom (19pnt, 7 reb), Wessels (12), Van Paassen (8). Opvallend sterk was wederom het optreden van Djoenie Steenvoorde. De guard pakte 7 rebounds en was daarmee evensterk als center Beasley.

Komende zaterdag staat de eerste klassieker van het seizoen op het programma. EiffelTowers speelt dan uit in Groningen tegen de GasTerra Flames.
Be There

Geen opmerkingen:

Een reactie posten