zondag 18 oktober 2009

EiffelTowers zakt naar 5e plaats

Zaterdagavond speelde EiffelTowers de vierde wedstijd in de reguliere competitie tegen Gasterra Flames.

Deze wedstrijd werd zonder Rogier Jansen gespeeld. De ex-Groningenspeler leek hiermee voor opluchting te zorgen in het Groningse kamp, vriend en vijand leken een zoete en sportieve wraak-actie van deze guard te verwachten. Helaas bleef Jansen aan de kant. Geblesseerd geraakt tijdens een training afgelopen week, en word de komende weken nog niet terugverwacht.

De eerste kwart was er een zoals de Groningers al jaren niet in eigen huis tegen Den Bosch gezien hebben. Na 8 minuten stond het 12-21 voor de Bosschenaren en het was heel stil op de Groningse tribunes.

Maar niet voor lang. De mannen van Marco van den Berg kregen het op de spreekwoordelijke heupen. Don Beck leek de gastheren daar alle ruimte voor te geven.
Een bovengemiddeld driepuntspercentage aan Groningse zijde werd gesteund door de zone-verdediging van de Bosschenaren. Uiteindelijk schoten de Groningse heren er vrolijk op los; met 16 van de 34 geraakte driepuntspogingen is meer dan de helft van Groningse score buiten de arc verdiend.

Nu al geliefd bij de fans en ogenschijnlijk door de coach ondergewaardeerde Sonny Waaldijk kon in de laatste seconde van de tweede helft de schade nog enigzins beperken. Met een onmogelijke driepunter ging Den Bosch met slechts 1 punt achterstand de kleedkamer in.

De uiteindelijke eindscore was 93-82.
Statistische leiders aan Bossche kant ware Peter van Paassen (19 en 8reb), Dean Oliver (19) en Richardson (12).
Topscorers bij Groningen waren Bostain (23) Ross (14) Dourisseau (12)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten