vrijdag 23 juli 2010

Raoul Korner nieuwe hoofdcoach EiffelTowers

EiffelTowers heeft een opvolger gevonden voor Don Beck. Oostenrijker Raoul Korner tekende gisteren een contract van één jaar. Korner (36) komt van WBC Kraftwerk Wels. Technisch manager Frederiks: ‘We zochten een winnaar, die ook ervaring heeft met de jeugdopleiding.’

Korner begon al op 16-jarige leeftijd met coachen. Op zijn 18e won hij zijn eerste landelijke jeugdtitel en werd zeven jaar later de jongste hoofdcoach van een ploeg in de eredivisie. Bij Basket Clubs of Vienna werd hij in zijn laatste seizoen – 2000/ 2001 – uitgeroepen tot coach van het jaar, de jongste Oostenrijkse oefenmeester die de eer kreeg toebedeeld.
Korner, tussendoor ook actief als assistent van de nationale ploeg, won zijn eerste prijs bij UBC Mattersburg 49ers. In 2002 pakte de club voor het eerst in het 53-jarig bestaan de nationale beker. Dat leverde Korner wederom de titel coach van het jaar op.
Twee seizoenen bij UBM Arkadia Traiskirchen volgden, waarna hij zijn doorbraak forceerde bij WBC Kraftwerk Wels. Wels greep meteen onder zijn leiding voor het eerst in vijftig jaar weer een trofee: de landelijke beker. In dat jaar bereikte Wels eveneens de finale van de play-offs.
Het onbetwiste hoogtepunt kwam in 2009 met het behalen van de Oostenrijkse landstitel. In de eindstrijd werd Gmunden verslagen. Het afgelopen seizoen kon hij dat kunstje niet herhalen – Gmunden nam revanche – maar vooral de prestatie van WBC in de EuroChallenge ging technisch manager Jos Frederiks van EiffelTowers niet onopgemerkt.

‘Met Korner won Wels van Besiktas, Antwerpen, Quakenbruck en Atartu Rock. Een club als Den Bosch verdient een coach met Europese ervaring. Met de basketballschool in ogenschouw zocht ik ook iemand met opleidingservaring’, motiveert Frederiks zijn keuze. ‘Ook doorslaggevend is zijn manier van spelen geweest. Korner wil koste wat het kost winnen, maar wil dat op aantrekkelijke wijze voor elkaar krijgen. We zijn heel blij met zijn komst.’

(bron www.eiffeltowers.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten