woensdag 30 juni 2010

Spelers wachten af...

Brabants Dagblad – EiffelTowers Den Bosch en de twee agenten van de acht Nederlandse spelers bij de club hebben nog een dag om over de nieuwe contracten tot een akkoord te komen. Een oplossing is dichtbij, maar er wordt nog gewacht op een paar antwoorden.

De acht Nederlandse Basketballers van Eiffeltowers Den Bosch hebben nog steeds geen duidelijkheid over nog steeds geen duidelijkheid over de toekomst van de club. Volgens de twee zaakwaarnemers van de spelers is het wachten op het bestuur van Eiffeltowers. “Er is sprake van een patstelling”, aldus spelersagent Ruud Harrewijn.

“We zijn dicht bij een akkoord voor de spelers die er toe doen”. reageerde zijn collega Jan Lugtenburg.

Harrewijn en Lugtenburg zijn al weken met technisch manager Jos Frederiks van Eiffeltowers in gesprek nadat de club had laten weten dat er komend seizoen fors bezuinigd dient te worden. De begroting van de club gaat drastisch omlaag, zonder dat er cijfers publiekelijk worden gemaakt. Wel is duidelijk dat hoofdsponsor Eiffel morgen een sluitende (dus fiks bijgestelde) begroting wil zien voor het bedrijf als sponsor verder gaat. Onderdeel van die begroting is een flink lagere salarispost voor de spelers.

De acht spelers kregen een week of vier geleden een nieuwe lagere aanbieding. Sindsdien zijn beide partijen veelvuldig met elkaar in overleg. Harrewijn is agent van Djoenie Steenvoorde (nog een contract voor twee jaar), Stefan Wessels (twee jaar), Sonny Waaldijk (een jaar) en marcel Aarts – aflopend contract, maar hij heeft wel een nieuwe aanbieding gekregen. “Het woord is nu aan de club”, aldus Harrewijn. “We wachten op antwoord op een aantal vragen. Tot nu toe heeft geen enkele speler het nieuwe contract geaccepteerd.” Volgens Harrewijn trekt hij samen met Lugtenburg op.

Lugtenburg treedt op namens Peter van Paassen (nog een contract voor drie jaar), Kees Akerboom (twee jaar), Rogier Jansen (twee jaar) en de aan Leeuwarden uitgeleende Jeroen van der List (twee jaar). “We hebben er de afgelopen weken wel beweging in gekregen”, erkent Lugtenburg. “Maar er staan nog wel wat verplichtingen open.”

Lugtenburg erkent dat er voor Peter van Paassen veel belangstelling van andere clubs is. “Heel veel zelfs en vooral uit het buitenland: Italie, Frankrijk, Belgie.” Dat Van Paassen zou verhuizen naar het Belgische Mons waar zijn oud coach Shivek momenteel werkt, wil Lugtenburg niet bevestigen.

Technisch manager Jos Frederiks erkent dat beide partijen er nog niet uit zijn. “Maar we zijn inderdaad dichtbij een oplossing.” Vandaag en wellicht ook nog morgen zal er veelvuldig contact zijn tussen hem en beide spelersagenten. “Omdat de datum van 1 juli die Eiffel gesteld heeft, heilig is. Dan moeten we er dus echt uit zijn.”

Frederiks wil meer openheid van zaken geven als hij met de spelers tot een akkoord is. De bezuinigingen van de basketballclub treffen niet alleen de spelersgroep. De club kijkt ook naar de organisatie, de basketballschool en de samenwerking met Aris in Leeuwarden. De club meent dat het nieuwe budget voor Nederlandse basketballbegrippen nog altijd meer dan goed is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten