donderdag 17 juni 2010

Braal in gesprek met EiffelTowers

BNdeStem – Erik Braal, voormalig coach van eredivisionist World Class Aviation Academy Giants uit Bergen op Zoom, wordt mogelijk de nieuwe coach van Eiffeltowers Den Bosch.
Kringen om de club noemen hem de enige kandidaat om de ploeg uit de Brabantse hoofdstad te gaan leiden.

De oefenmeester zelf was gisteren niet voor een reactie bereikbaar. Hij is tot eind deze week op vakantie. Marcel Löhr, bestuurslid technische zaken van Giants, bevestigde echter de contacten tussen Braal en Eiffeltowers.

“Hij is daar naar ons toe heel open over. Ik gun het hem ook dat hij daar aan de slag gaat, maar zelf acht ik de kans toch groter dat hij voor een sabbatical kiest”, aldus Löhr. “Tenzij Eiffeltowers het mooie is dat op zijn pad is gekomen. Bij zijn vertrek uit Bergen op Zoom refereerde hij daar ook aan.”

Bij zijn vertrek hield Braal inderdaad die slag om de arm. Maar nadrukkelijker dan een snelle terugkeer in de eredivisie, noemde hij toen ‘een sabbatical’, een jaar ‘wat anders’ als waarschijnlijke optie. Elf jaar werken als basketbalcoach deden hem verlangen na rust. Als mogelijke plannen voor de toekomst noemde hij toen ‘zwerven’ langs diverse clubs en diverse sporten. Zowel landelijk als internationaal wilde hij ‘in verschillende keukens gaan kijken.’ “Wellicht verdwijn ik wel helemaal uit het basketbal”, liet hij als meest opmerkelijke uitspraak optekenen.

Löhr zegt niet te weten dat er na de vakantie van Braal een tweede gesprek is gepland tussen club en trainer. “Maar natuurlijk is dat goed mogelijk, ik ben uiteraard niet van alles op de hoogte.”

In Bossche bestuurskringen is echter wel bekend dat Braal en Eiffeltowers op korte termijn voor een tweede ronde aan de onderhandelingstafel zitten.

De selectie van de Bossche ploeg begint overigens al aardig vorm te krijgen. De club heeft al negen Nederlanders onder contract.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten