maandag 5 april 2010

EiffelTowers verliest tegen Matrixx Magixx

Na een turbulente week waarin EiffelTowers het toppunt beleefde omdat Don Beck zijn ontslag kreeg, stond op tweede paasdag de wedstrijd EiffelTowers vs Matrixx Magixx gepland.

De ploeg, die slechts één dag kon trainen na het ontslag van Don Beck, leek deze middag wat meer vertrouwen en vechtlust uit te stralen en ging stukken fanatieker van start.

Na drie punten voorsprong eind eerste kwart, en een punt achterstand in het tweede kwart ging het mis.

Peter van Paassen viel uit door wat later een knieblessure bleek te zijn, en Torey Thomas (MM) was alleen al genoeg om 7 uit 11 driepunters raak te knallen.

Een hoog fieldgoalpercentage aan Nijmeegse kant (ruim 60%) en aanzienlijk hoger driepuntspercentage (48) lijkt al het antwoord op de Nijmeegse overwinning. (84-100)

In slechts één dag mag er redelijkerwijs geen complete verandering te zien zijn, wél moet het voor de Bossche supporters op deze tweede paasdag goed zijn geweest om te zien hoe de mannen van (deze keer) Sharone Wright zich niet zomaar gewonnen gaven gezien alleen al het aantal rebounds dat voor Bossche begrippen de laatste tijd veel genoemd mag worden.

Maarten van Gent, de nieuwe hoofdcoach, keek vanaf de spelersbank toe terwijl hij flink wat aantekeningen maakte, en verklaarde tegenover de Basketballsite van Nederland terecht “Als alles hier goed was geweest, hadden ze me niet gebeld. Duidelijk is dat de ploeg speelt zonder zelfvertrouwen en met weinig overleg.”
Laat dit, en de Bossche verdediging, nou net hetgene zijn waar Maarten van Gent de komende tijd twee keer per dag mee aan de slag gaat...

Hoe het overigens met Peter van Paassen gaat, is op dit moment nog onduidelijk.

De eerstkomende wedstrijd is pas aanstaande zaterdag uit tegen Weert en zou zomaar de moeite waard kunnen zijn om te gaan kijken met deze nieuwe coach....


Richardson: 20 pts, 10 rebs
Oliver: 15 pts
Steenvoorde: 14 pts
Beasley: 13 pts, 8 rebs

Voor wie benieuwd is naar onze nieuwe hoofdcoach, kijk naar de nieuweste aflevering van EiffelTowers-TV via de volgende link
http://www.eiffeltowers.nl/EiffelTowersTV/TabId/206/VideoId/247/Maarten-Van-Gent-Aan-De-Slag-Bij-EiffelTowers.aspx

Ook het interview met Maarten van Gent op De Basketballsite van Nederland is de moeite van het lezen waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten