dinsdag 16 februari 2010

EiffelTowers komt tekort en is uitgebekerd

Vanavond heeft EiffelTowers in de beslissende wedstrijd in Leiden tegen ZZ Leiden niet de resultaten geboekt die noodzakelijk waren om de volgende ronde te behalen.

Leiden zou aan een nederlaag met 9 punten genoeg hebben, maar leek daar niets van te willen weten. De ploeg onder leiding van Toon van Helfteren heeft op geen enkel moment tegen een achterstand aan gekeken, en wetende dat de Bosschenaren met minimaal 10 punten moesten winnen in de 5meihal hebben ze doeltreffende afgerekend met de bekerwinnaar van 2008-2009.

Aan de kant van EiffelTowers was het vooral een indrukwekkende topwedstrijd van Djoenie Steenvoorden (17pnt) die met zijn over-mijn-lijk-mentaliteit voorbeeldgedrag vertoonde in inzet en resultaten. Coach Beck leek zich na de tweede kwart al te berusten in uitschakeling en het was dan ook opvallend om te zien hoe een gepassioneerde Stefan Wessels (geblesseerd) vanaf de kant het team toejuichde en daarmee bijna een technische fout moest incasseren. Zijn betrokkenheid was terecht; hij zag machteloos toe hoe de Bosschenaren tot maar liefst 22 turnovers kwamen

Don Beck's eerste volledige jaar als hoofdcoach. In de verte gloort aan de horizon de landstitel, maar daarvoor moeten de Bosschenaren nog heel veel kilometers maken.

Het werd 76-66, en het zou nog lang onrustig blijven in de Sleutelstad.

In Den Bosch gaan de onrustige tijden ongetwijfeld beginnen, de hoofdcoach lijkt de binding met het volledige team inclusief assistenten te zijn kwijtgeraakt en wekte ook na de wedstrijd de indruk zich te berusten in het niet behalen van een belangrijke doelstelling. De teamresultaten zijn sinds de komst van EiffelTowers naar Den Bosch niet zo bedroevend geweest en daarmee lijkt ingreep noodzakelijk.

Aanstaande zaterdag speelt EiffelTowers ''gewoon'' om een zo gunstig mogelijke uitgangspositie voor de playoffs, tegen Matrixx Magixx in Nijmegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten