zondag 21 februari 2010

Akerboom en Van Paassen hoofdrol in Nijmegen

Zaterdagavond speelde EiffelTowers in Nijmegen tegen de Matrixx Magixx

De derde wedstrijd in de week waarin "we" uitgeschakeld zijn voor de beker moest gewonnen worden. Afgelopen donderdag wisten de Bosschenaren te winnen in Zwolle, en ook deze wedstrijd in de Horstacker moest in Bosch voordeel uitvallen.

Zonder Oliver en Richardson werd begonnen aan de wedstrijd. Stefan Wessels, die de afgelopen weken geblesseerd aan de kant bleef, heeft in de wedstrijd tegen Nijmegen 1 minuutje gespeeld.
Een gehavend team dus, waar Tristan Blackwood zeer welkom was geweest. Hij en zijn 30 punten die hij als afscheidscadeau in Leeuwarden.

Terug naar Nijmegen. Lastige wedstrijd, veel minuten voor de youngsters. Met name Sonny Waaldijk had het gisterenavond zwaar en leek onder druk van de tegenstander (double teaming) toch meer dan eens te bezwijken. Heel het team had het zwaar overigens.

Met uitzondering van Kees Akerboom in de reguliere speeltijd. Junior leek rechtstreeks op het record van Travis Young af te willen gaan. Met maar liefst 50% op driepunters gooide hij er gisterenavond 30 (!!) punten in.
Pas tijdens de verlenging leken de Nijmegenaren te begrijpen dat Kees de grootste bedreiging was. Ijzersterke Peter van Paassen greep meerdere malen in de verlenging zijn kans, knokte zich richting basket voor scores en rebounds en mocht uiteindelijk 20 punten mee de kleedkamer nemen. Én de overwinning. Het werd na verlenging 97-101.

Den Bosch heeft het zichzelf door ongelukkige wissels en trager spel moeilijker gemaakt dan noodzakelijk was, maar de overwinning is niet minder welkom. EiffelTowers heeft zich stevig op de 3e plaats in de ranglijst genesteld en gaat de koffers pakken voor de reis richting Rusland. Wie sinds gisteren zijn koffers al pakt is onze nieuwe pointguard Tristan Blackwood. Hij laat in Leeuwarden een winst op Bergen op Zoom achter waar hij zijn nieuwe team een groot plezier mee heeft gedaan. 30 punten in 1 wedstrijd is een mooie generale repetitie voor zijn eerste wedstrijd met EiffelTowers. Blackwood zal zijn debuut maken aanstaande zondag thuis tegen Upstairs Weert maken.